Opkomende mist

Afgelopen zondag was het een groot deel van de dag maar grijs en grauw weer. Aan het eind van de middag klaarde het gelukkig toch nog aardig op. Dus ik dacht, wellicht een goed moment om weer eens te fotograferen tijdens het blauwe uur na zonsondergang.
Maar wat ga ik dan fotograferen ? Het was al bijna half vijf en over een kwartier zou de zon ondergaan, dus zo heel veel bedenktijd had ik niet. Ik heb snel mijn benodigde spullen gepakt en ben met het pontje de Maas overgestoken. Vanaf daar heb je mooi zicht op de Cuijkse Sint Martinuskerk met de Maas op de voorgrond. Voor mij inmiddels een bekende plek, want de avondfoto waarmee ik onlangs een fotowedstrijd heb gewonnen (zie een eerdere blog) is ook vanaf daar genomen.
Bij het oversteken van de Maas zag het er nog redelijk helder uit. De zon was uit het zicht verdwenen en zou dus spoedig ondergaan. Ik heb mijn camera, statief en overige spullen in gereedheid gebracht, wachtende tot het licht minder werd. Het geschikte moment tijdens het blauwe uur was aangebroken maar ondertussen was ook wat grondmist op komen zetten. De mist breide zich snel uit, zo ook boven het water van de Maas. Aan de heldere avond kwam dus al snel een eind en ook het zicht op Cuijk werd met de minuut minder. Ik heb toch een aantal foto’s gemaakt en achteraf gezien geeft de combinatie van mist en spiegeling toch een mooie sfeer aan de foto….. 😉

Groeten,
Bartcuijk

Deze foto is gemaakt met de Canon 5D mkII met een 24-105mm objectief @ 35mm, iso-320, f/9 en 10sec. (klik op de foto voor een grotere versie)